klmo

Terugblik

Uitslag KLM OPEN 2014

  1. Paul Casey ENG 266
  2. Simon Dyson ENG 267
  3. Andy Sullivan ENG 268

Uitslagen KLM Open 2014

KLM Open 2014 dag 4 de ontknoping

Terugblik winnaar

Paul Casey heeft het KLM Open 2014 op zijn naam geschreven. De Engelsman speelde een fantastisch toernooi met onder meer een evenaring van het baanrecord (62) op zaterdag. Op de laatste dag hield de voormalige nummer 3 van de wereld het hoofd koel en eindigde hij één slag voor Simon Dyson.

Joost Luiten werd gedeeld vijfde. De kampioen van 2013 beleefde een enerverend toernooi. Hij was koploper na dag 1, maakte een quadruple bogey op dag 3 en realiseerde vervolgens een fraaie comeback. Luiten kwam net te kort om mee te doen voor de zege, maar gaf de fans volop reden tot juichen.

Robert-Jan Derksen nam in stijl afscheid van zijn thuispubliek. In zijn twintigste en laatste KLM Open noteerde Derksen zijn beste resultaat, hij werd knap elfde. Op de laatste hole werd Derksen onthaald met een staande ovatie. Een eerbetoon voor een prachtige carriè.

Scoreoverzicht 2014
Paul Casey

Nieuws

Het toernooi

toernooi

Het KLM Open maakt deel uit van de European Tour, het hoogste professionele golfcircuit van Europa. In 2014 werd het toernooi voor de 95ste keer op Nederlandse bodem gespeeld. Het prijzengeld is de afgelopen jaren gestegen naar 1.8 miljoen euro, waarvan de winnaar 300.000 euro verdient. Met 50.000 bezoekers is het een van de best bezochte toernooien op de Europese Tour.

KLM was in 2014 voor het elfde jaar op rij titelsponsor van het evenement. In samenwerking met partners Deloitte en ABN AMRO is het KLM Open de afgelopen jaren naar een nog hoger plan getild. Het toernooi geldt als een van de meest vooruitstrevende topsportevenementen op het gebied van publieksbeleving, relatiemarketing, gebruik van nieuwe media en duurzaamheid. In 2012 werd het KLM Open voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het 'meest duurzame golftoernooi van Europa'.

Het KLM Open wordt in 2015 opnieuw gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Titelverdediger is Paul Casey.

Vrijwilligers

1400 vrijwilligers
De belangstelling van golfers en niet-golfers om als vrijwilliger mee te werken aan het KLM Open is elk jaar enorm. Het aantal aanmeldingen overtreft het aantal beschikbare plaasten. In 2014 waren liefst 1400 vrijwilligers actief op het KLM Open.

 

Zonder de inzet van deze enthousiaste sportliefhebbers is het onmogelijk om een groot sportevenement zoals het KLM Open te organiseren. Wij danken alle vrijwilligers voor hun inzet en hopen dat wij volgend jaar weer een beroep op hen te mogen doen.

Gevonden voorwerpen

Bent u iets verloren tijdens het KLM Open? Mail naar gevondenvoorwerpen@klmopen.nl en wij gaan voor u op zoek.

Openingstijden

Dinsdag 9 september

16.30 uur - 19.00 uur

Woensdag 10 september

12.00 uur – 17.00 uur

Donderdag 11 september

07.00 uur – 21.00 uur

Vrijdag 12 september

07.00 uur – 21.00 uur

Zaterdag 13 september

07.00 uur – 21.00 uur

Zondag 14 september

07.00 uur – 19.00 uur

Locatie

Kennemer Golf & Country Club

De Kennemer Golf & Country Club is opgericht op 11 december 1910 in Santpoort en bevindt zich sinds 1926 in Zandvoort. De Kennemer was in 2014 voor de 22ste keer gastheer van het Dutch Open. Ook in 2015 wordt het KLM Open in Zandvoort gespeeld.

The international

De baan

De Kennemer telt 27 holes. Voor het KLM Open wordt gebruik gemaakt van de holes A1 t/m A9, B1 t/m B3, C13 t/m C18. In 2013 stond de linksbaan op de zevende plaats in de prestigieuze ranglijst Top 100 Continental Europe van het Britse tijdschrift Golf World.

Route

Het KLM Open is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto. Automobilisten kunnen parkeren op het Circuit Park Zandvoort. Hiervandaan rijden pendelbussen naar de ingang.

Lees meer over route en bereikbaarheid

 

Spelers

KLM Open winnaars

Het KLM Open is een van de oudste en meest aansprekende toernooien van de European Tour. Het toernooi kent een rijke geschiedenis met grote namenals winnaars. Op de erelijst staan de namen van onder anderen Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Payne Stewart, Lee Westwood en Martin Kaymer .

Zeven Nederlanders wisten het toernooi ooit te winnen, meest recent Maarten Lafeber in 2003 en Joost Luiten in 2013.

Joost Luiten

Geboren: 7 januari 1986
Land: Nederland
Beste resultaat KLM Open: 1e in 2013

Lees meer over Joost Luiten op de European Tour. 

Miguel Ángel Jiménez

Geboren: 5 januari 1964
Land: Spanje
Beste resultaat KLM Open: 1e in 1994, 2de in 2013.

Lees meer over Miguel Angel Jimenez op de European Tour. 

Robert-Jan Derksen

Geboren: 3 januari 1974
Land: Nederland
Beste resultaat KLM Open: 12de in 2011

Lees meer over Robert-Jan Derksen op de European Tour.

Volg 't KLM Open

Caddieboekje

Elke dag ontvangen de bezoekers van het KLM Open een handig caddieboekje met relevante toernooi informatie. Het caddieboekje is gratis en onder meer verkrijgbaar bij de ingang van het toernooi.

Facebook Twitter Instragram

KLM Open app

In september 2014 is de nieuwe KLM Open app gelanceerd! De app is geschikt voor iPhone en Android. Via de app is het mogelijk om live scoring te volgen en het laatste nieuws te lezen. Voor het eerst was Sport1 KLM Open Radio via de app te beluisteren.

Sport1 KLM Open radio

Golffans hoeven geen moment van het KLM Open te missen. Sport1 KLM Open Radio brengt elk jaar live verslag vanuit de baan, leaderboard updates en interviews. Luisteren kan via een stream op deze site en via de KLM Open app. In Zandvoort en omgeving is Sport1 KLM Open Radio te beluisteren via FM.

Village

Expo

KLM Open Village

De KLM Open Village biedt golf- en sportliefhebbers de ultieme beleving op gebied van sport, entertainment en lifestyle. De Village grenst aan de wedstrijdbaan en biedt een groot terras met restaurants, zitjes en grote scorebord schermen zodat u niets van de wedstrijd hoeft te missen. De KLM Open Village is ook het decor voor de Expo en de KLM Open Golf Academie.

Expo
De Expo in de KLM Open Village is de grootste golfbeurs van Nederland. Met ruim 50 exposanten vindt u hier alles op het gebied van golf, mode, lifestyle, reizen, vakantiewoningen en nog veel meer.

KLM Open Birdie Restaurant

Een écht dagje uit? Ga dan met uw vrienden, familie, relaties of collega's eten, lunchen of dineren in het KLM Open Birdie Restaurant in de Village.

The Players bar
Midden op het terras in de KLM Open Village vindt u de ronde Players bar. Na de wedstrijd kunt u hier nog even nagenieten terwijl een DJ de avond inluidt.

Food court
Gezonde broodjes, een verfrissende salade of gewoon een frietje met de beroemde KLM Open-burger. De Food Court is dé plek voor een time-out.

Mouton Cadet Wijnbar
Het beroemde Franse wijnhuis Mouton Cadet schenkt als Official Supplier alle wijn op het KLM Open. De Mouton Cadet Wijnbar op het terras van de KLM Open Village biedt u de keuze uit de vele verschillende wijnen van dit Franse merk.