klmo

De kaartverkoop is gestart: bestel nu uw tickets met korting!

Tickets

Bestel hier uw dagkaart of passe-partout.

Bestel nu uw tickets NGF-tickets Parkeerkaarten

Overzicht van de ticketprijzen

Aanbieding Flying Blue

Bent u in het bezit van een Flying Blue-deelnemerskaart? Klik op de 'kleur' van uw kaart en lees alles over uw exclusieve aanbieding.

Flying Blue Gold en Silver Flying Blue Platinum Parkeerkaarten

Lees meer over deze aanbieding

Nieuws

Het toernooi

toernooi

Het KLM Open maakt deel uit van de European Tour, het hoogste professionele golfcircuit van Europa. In 2014 wordt het toernooi voor de 95ste keer op Nederlandse bodem gespeeld. Het prijzengeld is de afgelopen jaren gestegen naar 1.8 miljoen euro, waarvan de winnaar 300.000 euro verdient. Met 50.000 bezoekers is het een van de best bezochte toernooien op de Europese Tour.

KLM is voor het elfde jaar op rij titelsponsor van het evenement. In samenwerking met partners Deloitte en ABN AMRO is het KLM Open de afgelopen jaren naar een nog hoger plan getild. Het toernooi geldt als een van de meest vooruitstrevende topsportevenementen op het gebied van publieksbeleving, relatiemarketing, gebruik van nieuwe media en duurzaamheid. In 2012 werd het KLM Open voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het 'meest duurzame golftoernooi van Europa'.

Het KLM Open wordt in 2014 gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Titelverdediger is Joost Luiten.

Vrijwilligers

Voor vrijwilligers
Ook voor het KLM Open 2014 hebben zich veel vrijwilligers aangemeld. Inmiddels heeft de organisatie zoveel aanmeldingen ontvangen, dat u zich niet meer kunt inschrijven. Wij danken u voor uw belangstelling en hopen dat wij volgend jaar weer een beroep op u mogen doen. 

Gevonden voorwerpen
Bent u iets verloren tijdens het KLM Open? Mail naar gevondenvoorwerpen@klmopen.nl en wij gaan voor u op zoek. 

Spelregels

Spelvorm
Het toernooi bestaat uit 72 holes verdeeld over vier dagen. De professionals spelen 18 holes per dag. De spelvorm is strokeplay, waarbij elke slag per speler telt. De speler die na vier ronden het minst aantal slagen heeft, wint het toernooi. Na twee dagen gaan de spelers met de 70 beste scores door naar de derde ronde. Deze afsplitsing heet de cut.

In het geval van een gedeelde eerste plaats, zal het kampioenschap worden beslist via een ‘sudden death’ play-off op zondag direct na de laatste ronde. De eerste speler die een hole in minder slagen uitspeelt dan zijn tegenstander, wint.

Openingstijden

Dinsdag 9 september

16.30 uur - 19.00 uur

Woensdag 10 september

12.00 uur – 17.00 uur

Donderdag 11 september

07.00 uur – 21.00 uur

Vrijdag 12 september

07.00 uur – 21.00 uur

Zaterdag 13 september

07.00 uur – 21.00 uur

Zondag 14 september

07.00 uur – 19.00 uur

Programma

Maandag 8 september
The Rematch: Joost Luiten vs Miguel Ángel Jiménez

Vorig jaar won Joost Luiten het KLM Open na een play-off met Miguel Aangel Jiménez. Een jaar later zijn de twee matadoren terug op de Kennemer en is Jiménez uit op revanche in The Rematch. Kom kijken hoe de twee rivalen de strijd opnieuw luchthartig maar fanatiek met elkaar aan gaan over zes holes. Eén unieke ervaring! Publiek is welkom en toegang is gratis.


Dinsdag 9 september

Pro-Am

Pro-Am genodigden van de partners en sponsors spelen met een professional van de Europese Tour op de baan waar twee dagen later het toernooi begint, op de Kennemer Golf & Country Club.

Programma

Woensdag 10 september
Pro-Am

Pro-Am genodigden van de partners en sponsors spelen met een professional van de Europese Tour op de baan waar een dag later het toernooi begint, op de Kennemer Golf & Country Club.

Donderdag 11 september
1e ronde

7.30 uur start 1e ronde. 150 spelers (professionals en enkele amateurs) beginnen in flights van drie spelers  aan de eerste 18 holes. De wedstrijd is omstreeks 19.00 uur afgelopen.

Programma

Vrijdag 12 september
2e ronde

07.30 uur start 2e ronde. Dezelfde flights als op donderdag spelen 18 holes. De wedstrijd is omstreeks 19.00 uur afgelopen. De beste 70 spelers na deze dag gaan door naar de derde ronde.

Zaterdag 13 september
3e ronde

08.00 uur start 3e ronde. Er worden 18 holes gespeeld in flights van twee spelers. De professionals met de beste score starten als laatste. De wedstrijd is rond 18.00 uur afgelopen.

Zondag 14 september
Finale

07.30 uur start finale. In flights van twee starten de professionals aan de laatste ronde. De wedstrijd is rond 16.00 uur afgelopen. Aansluitend is de prijsuitreiking.

Locatie

Kennemer Golf & Country Club

De Kennemer Golf & Country Club is opgericht op 11 december 1910 in Santpoort en bevindt zich sinds 1926 in Zandvoort. De Kennemer is in 2014 voor de 22ste keer gastheer van het Dutch Open. Ook in 2015 wordt het KLM Open in Zandvoort gespeeld.

The international

De baan

De Kennemer telt 27 holes. Voor het KLM Open wordt gebruik gemaakt van de holes A1 t/m A9, B1 t/m B3, C13 t/m C18. In 2013 stond de linksbaan op de zevende plaats in de prestigieuze ranglijst Top 100 Continental Europe van het Britse tijdschrift Golf World.

Route

Het KLM Open is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto. Automobilisten kunnen parkeren op het Circuit Park Zandvoort. Hiervandaan rijden pendelbussen naar de ingang.

Lees meer over route en bereikbaarheid

 

Spelers

KLM Open winnaars

Het KLM Open kent een rijke geschiedenis met maar liefst 94 winnaars. De namen van grote golfhelden als Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Lee Westwood en Martin Kaymer sieren de beker van het Internationaal Nederlands Open Golf Kampioenschap.

Prijzengeld
Het prijzengeld voor het KLM Open 2013 bedraagt 1.8 miljoen euro. Het totale bedrag wordt verdeeld over de beste 70 spelers na vier ronden. De winnaar verdient 300.000 euro.

Joost Luiten

Geboren: 7 januari 1986
Land: Nederland
Beste resultaat KLM Open: 1e in 2013

Lees meer over Joost Luiten op de European Tour. 

Miguel Ángel Jiménez

Geboren: 5 januari 1964
Land: Spanje
Beste resultaat KLM Open: 1e in 1994, 2de in 2013.

Lees meer over Miguel Angel Jimenez op de European Tour. 

Robert-Jan Derksen

Geboren: 3 januari 1974
Land: Nederland
Beste resultaat KLM Open: 12de in 2011

Lees meer over Robert-Jan Derksen op de European Tour.

Volg 't KLM Open

Caddieboekje

Elke dag ontvangen de bezoekers van het KLM Open een handig caddieboekje met relevante toernooi informatie. Het caddieboekje is gratis en onder meer verkrijgbaar bij de ingang van het toernooi.

Facebook Twitter

KLM Open app

Download de officiële KLM Open app! De app is zeer overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en te downloaden voor iPhone en Android. Daarnaast kunt u veel informatie over de holes en de spelers bekijken, vindt u gemakkelijk de wandelroute over de baan en kunt u meedelen via Twitter.

Sport 1 KLM Open radio

Tijdens het KLM Open kunt u gebruik maken van de Sport 1 KLM Open radio. Daarmee kunt u live luisteren naar het laatste nieuws uit de baan, interviews met de Nederlanders spelers en de toppers en leaderboard updates, zodat u altijd op de hoogte bent.

Village

Expo

KLM Open Village

De KLM Open Village biedt golf- en sportliefhebbers de ultieme beleving op gebied van sport, entertainment en lifestyle. De Village grenst aan de wedstrijdbaan en biedt een groot terras met restaurants, zitjes en grote scorebord schermen zodat u niets van de wedstrijd hoeft te missen. De KLM Open Village is ook het decor voor de Expo en de KLM Open Golf Academie.

Expo
De Expo in de KLM Open Village is de grootste golfbeurs van Nederland. Met ruim 50 exposanten vindt u hier alles op het gebied van golf, mode, lifestyle, reizen, vakantiewoningen en nog veel meer.

KLM Open Birdie Restaurant

Een écht dagje uit? Ga dan met uw vrienden, familie, relaties of collega's eten, lunchen of dineren in het KLM Open Birdie Restaurant in de Village.

The Players bar
Midden op het terras in de KLM Open Village vindt u de ronde Players bar. Na de wedstrijd kunt u hier nog even nagenieten terwijl een DJ de avond inluidt.

Food court
Gezonde broodjes, een verfrissende salade of gewoon een frietje met de beroemde KLM Open-burger. De Food Court is dé plek voor een time-out.

Mouton Cadet Wijnbar
Het beroemde Franse wijnhuis Mouton Cadet schenkt als Official Supplier alle wijn op het KLM Open. De Mouton Cadet Wijnbar op het terras van de KLM Open Village biedt u de keuze uit de vele verschillende wijnen van dit Franse merk.